ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η καθίζηση της δημοτικότητας Γκίλαρντ

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 10:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται η καθίζηση της δημοτικότητας Γκίλαρντ
Facebook Twitter Whatsapp
Δύο στους τρεις ψηφοφόρους της Αυστραλίας αποδοκιμάζουν το έργο της πρωθυπουργού, Tζούλια Γκίλαρντ, λιγότεροι ψηφοφόροι τη θεωρούν ικανότερη πρωθυπουργό από τον Τζόνι Άμποτ και ο Συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων εξακολουθεί να προηγείται του Εργατικού Κόμματος με δέκα μονάδες, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της «Newspoll» για την εφημερίδα «The Australian».
Δύο στους τρεις ψηφοφόρους της Αυστραλίας αποδοκιμάζουν το έργο της πρωθυπουργού, Tζούλια Γκίλαρντ, λιγότεροι ψηφοφόροι τη θεωρούν ικανότερη πρωθυπουργό από τον Τζόνι Άμποτ και ο Συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων εξακολουθεί να προηγείται του Εργατικού Κόμματος με δέκα μονάδες, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της «Newspoll» για την εφημερίδα «The Australian». Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει την αδυναμία της πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την εκστρατεία εκφοβισμού του λαού από την αντιπολίτευση για το φόρο ρύπανσης, να πείσουν για την αποτελεσματικότητα των μέτρων φύλαξης των εθνικών συνόρων, για την αποτελεσματικότητα της απόφασης της κυβέρνησης να διακόψει την εξαγωγή βοοειδών στην Ινδονησία.

Ο φόρος ρύπανσης προβάλει ως πλέον επιζήμια επιλογή της πρωθυπουργού, αφού από τον Φεβρουάριο, που ανακοίνωσε τη φορολόγηση των ρύπων, το ποσοστό επιδοκιμασίας του έργου της έπεσε είκοσι ποσοστιαίες μονάδες στο 30%, ενώ το ποσοστό αποδοκιμασίας ανέβηκε έντεκα μονάδες στο 55%.

Η ψήφος του Συνασπισμού ανέβηκε, μετά την παροδική πτώση του παρελθόντος Μαρτίου, στο 46% τρεις μονάδες περίπου υψηλότερα από τις εθνικές εκλογές, διαφορά που εγγυάται την επιστροφή του Συνασπισμού στην εξουσία.

Η δημοσκόπηση καταγράφει σημαντικές απώλειες των Πρασίνων, εξαιτίας της εμμονής τους σε ασύμφορες περιβαλλοντικές επιλογές. Τις απώλειες των Πρασίνων καρπώνονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ο Συνασπισμός διατηρεί απόσταση δέκα μονάδων στη δεύτερη κατανομή, 55% έναντι 45% του Εργατικού Κόμματος, βάσει της κατανομής των δεύτερων προτιμήσεων των άλλων κομμάτων στις εκλογές του παρελθόντος Αυγούστου.