ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γαλλία οι σοροί των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους της Air France

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 11:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη Γαλλία οι σοροί των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους της Air France
Facebook Twitter Whatsapp
Τα λείψανα 104 θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό, πριν από δύο χρόνια, μεταφέρθηκαν στη Γαλλία σήμερα.
Τα λείψανα 104 θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της Air France στον Ατλαντικό, πριν από δύο χρόνια, μεταφέρθηκαν στη Γαλλία σήμερα. Το πλοίο που μετέφερε τα λείψανα και τμήματα του αεροσκάφους έφτασε στο λιμάνι Μπαγιόν νωρίς το πρωί. Από εκεί οι σοροί θα μεταφερθούν σε εργαστήρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την αναγνώριση των θυμάτων.

Και οι 228 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι, σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα, 1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας, δύο ώρες μετά την απογείωσή του, την 1η Ιουνίου 2009.

Περίπου 50 πτώματα ανασύρθηκαν τις ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα. Δεκάδες βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους όταν αυτό εντοπίστηκε τον Απρίλιο από υποβρύχιες συσκευές.

Η επιχείρηση αυτή σε βάθος 3.900 μέτρων διήρκεσε ένα μήνα. Εβδομήντα πτώματα δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Έκθεση του γαλλικού υπουργείου Μεταφορών αποδίδει το δυστύχημα σε βλάβη των αισθητήρων ταχύτητας.