ΔΙΕΘΝΗ

Εξετάζεται η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 20:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εξετάζεται η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε την Τετάρτη με το στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε την Τετάρτη με το στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους προκειμένου να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ. "Η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί", είπε ο Κάρνεϊ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας εξετάζουν διάφορα θέματα που σχετίζονται με την αποχώρηση η οποία πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου.

Το εύρος και η ταχύτητα της απόσυρσης των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Ο Πετρέους, ο διοικητής των 150.000 ξένων στρατιωτών στο Αφγανιστάν, αναμένεται να υποβάλει τις προτάσεις του για το θέμα στον πρόεδρο Ομπάμα.