ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ την πρόταση για εκλογές του γιου του Καντάφι

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 21:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απορρίπτουν οι ΗΠΑ την πρόταση για εκλογές του γιου του Καντάφι
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν, σήμερα, την πρόταση για γενικές εκλογές στη Λιβύη, όπως προτείνει ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, του ηγέτη της χώρας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν, σήμερα, την πρόταση για γενικές εκλογές στη Λιβύη, όπως προτείνει ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, του ηγέτη της χώρας. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης των εκπροσώπων του τύπου σχολίασε: «Νομίζω ότι είναι λίγο αργά για εκλογές...είναι η ώρα ο Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία».

Νωρίτερα σήμερα ο Σαΐφ αλ Ισλάμ, γιος του Καντάφι, επεσήμανε με συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα ότι, «ο πατέρας του θα συμφωνούσε στη διενέργεια εκλογών, υπό διεθνή επίβλεψη» στη Λιβύη. Πρόσθεσε δε ότι «οι εκλογές αυτές είναι δυνατόν να γίνουν εντός τριών μηνών, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου κι η εγγύηση της ασφάλειας μπορεί να είναι η παρουσία διεθνών παρατηρητών - της Ε.Ε., της Αφρικανικής Ενωσης, ακόμα και του ΝΑΤΟ».

Τέλος ο Αλ Ισλάμ δήλωσε «Ο πατέρας μου, εάν έχανε τις εκλογές, θα εγκατέλειπε την εξουσία, χωρίς όμως να φύγει  από τη Λιβύη».