ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα καταστήματα Ikea στην Ε.Ε.

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 15:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα καταστήματα Ikea στην Ε.Ε.
Facebook Twitter Whatsapp
Η σουηδική αλυσίδα καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού Ikea έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα μαγαζιά της στην Ευρώπη ώστε η πελατεία της να νιώθει ασφαλής, ύστερα από μικρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις της, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ομίλου Ίλβα Μάγκνουσον.
Η σουηδική αλυσίδα καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού Ikea έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα μαγαζιά της στην Ευρώπη ώστε η πελατεία της να νιώθει ασφαλής, ύστερα από μικρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις της, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ομίλου Ίλβα Μάγκνουσον. «Στο μέτρο που η ασφάλεια είναι για εμάς μια υπόθεση υψίστης σημασίας και θέλουμε οι πελάτες μας να νιώθουν ασφαλείς όταν έρχονται στα καταστήματά μας, αποφασίσαμε να αυξήσουμε το επίπεδο ασφαλείας για προληπτικούς λόγους», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Μεταξύ άλλων, αυξήσαμε τον αριθμό των ανδρών ασφαλείας», πρόσθεσε ενώ δεν αναφέρθηκε σε άλλα μέτρα που ελήφθησαν, ύστερα από τις μικρές εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών που προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ανθρώπου στη Γερμανία στις 10 Ιουνίου και μικρές υλικές ζημιές σε καταστήματα στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία στις 30 Μαΐου.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τις εκρήξεις αυτές και η εκπρόσωπος του ομίλου διευκρίνισε ότι το Ikea δεν έχει δεχτεί «καμιά απειλή, ούτε διαθέτει ενδείξεις που να οδηγούν στην υπόθεση ενός αυξημένου κινδύνου», στα καταστήματά του.

Μέσα ενημέρωσης άφησαν να εννοηθεί αυτή την εβδομάδα ότι η γερμανική αστυνομία εξετάζει την εκδοχή στόχος των εκρήξεων αυτών να ήταν ο ιδρυτής των καταστημάτων, ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ, 85 ετών, ο οποίος στα νιάτα του ήταν υποστηρικτής του ναζιστικού καθεστώτος.

Ωστόσο το Ikea ρώτησε τους Γερμανούς ερευνητές αν η υπόθεση αυτή είναι βάσιμη και "αυτοί μάς απάντησαν όχι", είπε η εκπρόσωπος.