ΔΙΕΘΝΗ

Έφοδος των συριακών αρχών κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2011, 13:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έφοδος των συριακών αρχών κοντά στα σύνορα με την Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το Ρόιτερς, συριακά τεθωρακισμένα άρματα και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ έκαναν, σήμερα, έφοδο στη μικρή πόλη Μπντάμα, που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το Ρόιτερς, συριακά τεθωρακισμένα άρματα και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ έκαναν, σήμερα, έφοδο στη μικρή πόλη Μπντάμα, που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Πυρπόλησαν κατοικίες και συνέλαβαν περίπου 70 κατοίκους -σε ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο δραστικής αντιμετώπισης από τις συριακές αρχές της τρίμηνης, πλέον, εξέγερσης του λαού κατά του 41χρονου καθεστώτος Ασαντ.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, που τηλεφώνησαν στο Γραφείο του Ρόιτερς στο Αμάν(Ιορδανία) ανέφεραν πως καταμέτρησαν εννέα τεθωρακισμένα άρματα, 10 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, διπλάσια στρατιωτικά τζιπ, αλλά και, τέλος, 10 λεωφορεία, τα οποία χρησιμοποίησαν οι συριακές αρχές στην έφοδο αυτήν, από τις 07.00 το πρωΐ σήμερα.