ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Τρεις στρατιώτες νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2011, 12:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πακιστάν: Τρεις στρατιώτες νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν
Facebook Twitter Whatsapp
Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον σημείου ελέγχου, σε μια πόλη στην περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον σημείου ελέγχου, σε μια πόλη στην περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο χωριό Μπαϊζάι, στην επαρχία Μοχμάντ, κοντά στην αφγανική επαρχία Κουνάρ, δήλωσε ο Μακσούντ Χουσάιν, τοπικός αξιωματούχος.

"Οι αντάρτες, πιθανόν πάνω από 50, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της θέσης Ουαλιντάντ Κορ, προκαλώντας ανταλλαγή πυρών που κράτησε περίπου μια ώρα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως τέσσερις εξεγερμένοι σκοτώθηκαν και ένας απροσδιόριστος αριθμός [από αυτούς] τραυματίστηκαν.

Στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίθεση και τον απολογισμό. Το σημείο ελέγχου που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται περίπου οκτώ χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν.