ΔΙΕΘΝΗ

Δεκαεπτά τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Κολομβία

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 07:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεκαεπτά τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Κολομβία
Facebook Twitter Whatsapp
Δέκα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, από την ανατίναξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά τραυμάτισε στην επαρχιακή πόλη Ποπαγιάν, ωστόσο οι αρχές εκτίμησαν ότι αποφεύχθηκε μια «μεγάλη καταστροφή», αφού η αστυνομία αναχαίτισε το όχημα πριν φθάσει στον πιθανολογούμενο στόχο του -υην κεντρική πλατεία, όπου υποστηρικτές μιας ποδοσφαιρικής ομάδας πανηγύριζαν.
Δέκα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, από την ανατίναξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά τραυμάτισε στην επαρχιακή πόλη Ποπαγιάν, ωστόσο οι αρχές εκτίμησαν ότι αποφεύχθηκε μια «μεγάλη καταστροφή», αφού η αστυνομία αναχαίτισε το όχημα πριν φθάσει στον πιθανολογούμενο στόχο του -υην κεντρική πλατεία, όπου υποστηρικτές μιας ποδοσφαιρικής ομάδας πανηγύριζαν. Μετά από προειδοποίηση που είχαν λάβει, αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε μια συνοικία, πριν φθάσει στο κέντρο. Όταν υποπτεύθηκαν ότι ήταν παγιδευμένο ανάγκασαν τον οδηγό να βγει και προειδοποίησαν τους διερχόμενους να απομακρυνθούν πριν εκραγεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο αυτοκίνητο είχαν τοποθετηθεί 70 κιλά εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν επτά λεπτά αφότου οι αστυνομικοί το σταμάτησαν.

«Θα σκοτώνονταν δεκάδες άνθρωποι... θα επρόκειτο για μεγάλη καταστροφή», δήλωσε αστυνομικός στην Κάουκα, αναφερόμενος στις απώλειες που θα προκαλούσε η βόμβα εάν η έκρηξη σημειωνόταν στο κέντρο της πόλης.

Η έκρηξη τραυμάτισε δεκαεπτά ανθρώπους, δύο σοβαρά, σύμφωνα με την προεδρία στην Μπογοτά. Τριάντα πέντε σπίτια και 12 οχήματα υπέστησαν ζημιές ενώ μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης καταστράφηκε στην πόλη, όπου ζουν περίπου 300.000 άνθρωποι.

Φωτογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι η έκρηξη διέλυσε οροφές και έριξε τοίχους κοντινών σπιτιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν επίσης παράθυρα λεωφορείων στην περιοχή.

Ο οδηγός, που συνελήφθη, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι ανήκει στον Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ELN), σύμφωνα με τον Ορλάνδο Πινέδα, αξιωματικό της αστυνομίας, που εκτίμησε ότι η επίθεση ενδεχομένως αποτελεί αντίποινα για επιχειρήσεις δίωξης της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.