ΔΙΕΘΝΗ

Γιοσίποβιτς: Ανεξάρτητα τα δικαστήρια από τις πιέσεις της Ε.Ε.

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 15:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γιοσίποβιτς: Ανεξάρτητα τα δικαστήρια από τις πιέσεις της Ε.Ε.
Facebook Twitter Whatsapp
Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί υπό πιέσεις, ούτε υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν οι συλλήψεις των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου, Τζούρο Μπροντάρατς, Βλάντο Μιλάνκοβιτς και Ντράγκο Μπόσνιακ έγιναν εξαιτίας πιέσεων από την ΕΕ.
Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί υπό πιέσεις, ούτε υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν οι συλλήψεις των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου, Τζούρο Μπροντάρατς, Βλάντο Μιλάνκοβιτς και Ντράγκο Μπόσνιακ έγιναν εξαιτίας πιέσεων από την ΕΕ. «Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία και η γενική εισαγγελία εφάρμοσαν το νόμο. Η Κροατία είναι κράτος δικαίου», υπογράμμισε ο κ. Γιοσίποβιτς. «Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, ας αφήσουμε τους θεσμούς, τη γενική εισαγγελία και τα δικαστήρια ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πίεση να εκπληρώσουν την αποστολή τους», πρόσθεσε.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Σίσακ, Τζούρο Μπροντάρατς, ο πρώην διοικητής των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή Βλάντο Μιλάνκοβιτς και το μέλος μονάδας εφέδρων Ντράγκο Μπόσνιακ συνελήφθησαν σήμερα από την κροατική αστυνομία ως ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου σε βάρος άμαχου πληθυσμού στο Σίσακ το 1991 και το 1992.

Ο Τζούρο Μπροντάρατς μετά τη σύλληψή του, στο εξοχικό του στην πόλη Ζάνταρ, δήλωσε ότι αισθάνεται όπως θα αισθανόταν ο καθένας στην ίδια κατάσταση.