ΔΙΕΘΝΗ

O Μπούζεκ καλεί σε συναίνεση τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 19:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
O Μπούζεκ καλεί σε συναίνεση τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ ζήτησε σήμερα επιτακτικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να υποστηρίξουν τη δέσμη μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ ζήτησε σήμερα επιτακτικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να υποστηρίξουν τη δέσμη μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπούζεκ αναφέρει ότι η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή στις 28 Ιουνίου είναι σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά συνολικά για την ευρωζώνη και την ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής αφού αναφέρει ότι κατανοεί το πόσο σκληρές είναι οι μεταρρυθμίσεις για τους Ελληνες πολίτες τονίζει ότι το μήνυμα του είναι: “Υπομονή, κατανόηση και δύναμη”.

Σύμφωνα με τον Γ. Μπούζεκ, οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος τρόπος για να μην μετατραπεί η σημερινή οικονομική κρίση σε βαθιά ύφεση που θα καταστήσει τη ζωή των πολιτών ακόμη χειρότερη. Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ευρωβουλής δηλώνει πεπεισμένος ότι “η Ελλάδα θα καταφέρει να πλεύσει σε ταραγμένα νερά για να πιάσει ασφαλές λιμάνι”.