ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Περιοριστικά μέτρα λόγω σεξουαλικών επιθέσεων στον υφυπουργό Τρον

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 20:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γαλλία: Περιοριστικά μέτρα λόγω σεξουαλικών επιθέσεων στον υφυπουργό Τρον
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γάλλος πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, εις βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα για σεξουαλικές επιθέσεις, τέθηκε σήμερα το απόγευμα σε κατ' οίκον περιορισμό από τη δικαστική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Εβρί.
Ο γάλλος πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, εις βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα για σεξουαλικές επιθέσεις, τέθηκε σήμερα το απόγευμα σε κατ' οίκον περιορισμό από τη δικαστική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Εβρί. Ο Τρον παραιτήθηκε στα τέλη Μαΐου από τη θέση του, την οποία κατείχε από τον Μάρτιο του 2010, όταν ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα εναντίον του για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Ζορζ Τρον, 53 ετών, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από δύο πρώην υπαλλήλους του δήμου της Ντραβέιλ, πόλης νότια του Παρισιού, της οποίας είναι δήμαρχος, αρνείται τις κατηγορίες.

Ο πρώην υφυπουργός αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από τις πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα του, το UMP του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, το οποίο φοβόταν τη σύγκριση μεταξύ αυτής της υπόθεσης και του σκανδάλου γύρω από τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι του δήμου είναι ηλικίας 34 και 36 ετών.

Στα τέλη Μαΐου ο δικηγόρος του υφυπουργού, ο Ολιβιέ Σνερμπ, δικαιολόγησε τις πράξεις του πελάτη του δηλώνοντας ότι η "ρεφλεξολογία" είναι ένα από τα χόμπι του και γι' αυτό πρότεινε να κάνει μασάζ στα πόδια των γυναικών. "Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος είναι οπαδός της εναλλακτικής ιατρικής και της ρεφλεξολογίας. Είναι ασυνήθιστο, παράξενο. Όμως αν ξέρατε πόσα περίεργα χόμπι έχουν οι γάλλοι δήμαρχοι θα εκπλησσόσασταν".