ΔΙΕΘΝΗ

Με τον Νέλσον Μαντέλα συναντήθηκε η Μισέλ Ομπάμα

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 17:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με τον Νέλσον Μαντέλα συναντήθηκε η Μισέλ Ομπάμα
Facebook Twitter Whatsapp
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα στο σπίτι του τον Νέλσον Μαντέλα, πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα Μαντέλα.
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα επισκέφθηκε σήμερα στο σπίτι του τον Νέλσον Μαντέλα, πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα Μαντέλα. Η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, την οποία συνόδευαν η μητέρα της και οι δύο κόρες της Σάσα και Μαλία, έφτασε χθες Δευτέρα στη Νότια Αφρική όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία.

Σήμερα επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγο του Μαντέλα, Γκράσα Μασέλ τα γραφεία του φιλανθρωπικού ιδρύματος Νέλσον Μαντέλα όπου είδε τα αρχεία που βρίσκονται εκεί, αλλά και αντικείμενα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, όπως το γραφείο που είχε στο κελί του, ημερολόγια και σημειωματάρια.

«Στη συνέχεια πραγματοποίησε μία σύντομη επίσκεψη στον πρώην πρόεδρο Μαντέλα», δήλωσε ο επικεφαλής του ιδρύματος Άχματ Ντάνγκορ, ο οποίος χαρακτήρισε τη Μισέλ Ομπάμα «μία γοητευτική γυναίκα χωρίς αλαζονεία».

Η συνάντηση της Μισέλ Ομπάμα με τον 92χρονο πρώην πρόεδρο, η υγεία του οποίου είναι κλονισμένη, δεν ήταν προγραμματισμένη, όμως ο Λευκός Οίκος δεν την είχε αποκλείσει.