ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Υποχωρεί η τέφρα, ομαλοποιούνται οι πτήσεις

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 08:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυστραλία: Υποχωρεί η τέφρα, ομαλοποιούνται οι πτήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Το νέφος της τέφρας από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγέχουε εγκαταλείπει σταδιακά σήμερα τον ουρανό της Αυστραλίας επιτρέποντας την επανάληψη των πτήσεων, ωστόσο χιλιάδες ταξιδιώτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων.
Το νέφος της τέφρας από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγέχουε εγκαταλείπει σταδιακά σήμερα τον ουρανό της Αυστραλίας επιτρέποντας την επανάληψη των πτήσεων, ωστόσο χιλιάδες ταξιδιώτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων. Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ακύρωσε χθες τις πτήσεις από και προς τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας: Αδελαΐδα, Καμπέρα, Μελβούρνη και Σίδνεϊ.

Οι πτήσεις από και προς την Καμπέρα και το Σίδνεϊ θα επαναληφθούν το απόγευμα, ωστόσο η Qantas προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις λόγω του μεγάλου αριθμού των επιβατών που πρέπει να εξυπηρετηθούν και τόνισε ότι θα οργανωθούν επιπλέον πτήσεις.

Χθες, ο γενικός διευθυντής της αυστραλιανής Ομοσπονδίας τουρισμού, Τζον Λι, δήλωσε ότι πρόκεται για τη μεγαλύτερη αναστάτωση που έχει προκληθεί στην εναέρια κυκλοφορία στην Αυστραλία από την απεργία των πιλότων το 1989.