ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημίωση-μαμούθ της Rolls Royce στην Qantas

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 09:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποζημίωση-μαμούθ της Rolls Royce στην Qantas
Facebook Twitter Whatsapp
Η βρετανική εταιρεία Rolls Royce θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 95 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων στην Qantas, για το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε εν πτήσει σε έναν από τους κινητήρες της σε αεροσκάφος Α380 της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας, το Νοέμβριο του 2010, έγινε γνωστό σήμερα στο Σίδνεϊ.
Η βρετανική εταιρεία Rolls Royce θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 95 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων στην Qantas, για το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε εν πτήσει σε έναν από τους κινητήρες της σε αεροσκάφος Α380 της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας, το Νοέμβριο του 2010, έγινε γνωστό σήμερα στο Σίδνεϊ. «Η Qantas συνήψε συμφωνία με τη Rolls Royce μετά το ατύχημα της 4ης Νοεμβρίου. Η αποζημίωση φθάνει συνολικά τα 95 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Qantas.

Η βλάβη που παρουσιάστηκε εν πτήσει πάνω από την Ινδονησία, συγκεκριμένα διαρροή καυσίμου, ανάγκασε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και την εταιρεία να καθηλώσει στο έδαφος και τα έξι Α380 που διαθέτει.