ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Συνελήφθη διαβόητος αρχηγός καρτέλ

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 10:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μεξικό: Συνελήφθη διαβόητος αρχηγός καρτέλ
Facebook Twitter Whatsapp
Σε μια παραδόξως αναίμακτη επιχείρηση, η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε τον Χεσούς Μέντεζ Βάργκας, τον φερόμενο ως επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών, «La Familia», το οποίο θεωρείται το πιο ισχυρό στη χώρα.
Σε μια παραδόξως αναίμακτη επιχείρηση, η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε τον Χεσούς Μέντεζ Βάργκας, τον φερόμενο ως επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών, «La Familia», το οποίο θεωρείται το πιο ισχυρό στη χώρα. Ο «Ελ Τσάνγκο» ή η «Μαϊμού» (δεύτερος από αριστερά) όπως είναι τα προσωνύμιά του, συνελήφθη σε αυτοκινητόδρομο στο κεντρικό Μεξικό.Πυροβολισμοί δεν ακούστηκαν σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, με τον πρόεδρο Καλντερόν να συγχαίρει την αστυνομία για την επιτυχία της. Το καρτέλ του Βάργκας είναι γνωστό για τη βιαιότητα του, αφού αποκεφάλιζε τους αντιπάλους του, αλλά λέγεται ότι προστάτευε τις τοπικές κοινωνίες και τις οικογενειακές αξίες(!).

Η Γενική Εισαγγελεία του Μεξικού δήλωσε ότι ο Μέντεζ Βάργκας ήταν υπεύθυνος για «διακίνηση κοκαΐνης, μαριχουάνα, μεθαμφεταμινών σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και του Μεξικού». Παράλληλα, τον βαραίνουν κατηγορίες για απαγωγές καιδολοφονίες μελών αντίπαλων συμμοριών.

Η κυβέρνηση του Μεξικού είχε επικηρύξει τον επικεφαλής του καρτέλ «La Familia» με το ποσό  των 2,5 εκατ. δολαρίων.