ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ προς ΟΗΕ: «Επικίνδυνες συνέπειες η αποστολή στολίσκου στη Γάζα»

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 09:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισραήλ προς ΟΗΕ: «Επικίνδυνες συνέπειες η αποστολή στολίσκου στη Γάζα»
Facebook Twitter Whatsapp
Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έχει προειδοποιήσει τον ΟΗΕ ότι ο νέος στολίσκος που αναμένεται να ταξιδέψει προς τη Λωρίδα της Γάζας για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αψηφώντας τον ισραηλινό αποκλεισμό μπορεί να έχει «επικίνδυνες συνέπειες».
Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έχει προειδοποιήσει τον ΟΗΕ ότι ο νέος στολίσκος που αναμένεται να ταξιδέψει προς τη Λωρίδα της Γάζας για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αψηφώντας τον ισραηλινό αποκλεισμό μπορεί να έχει «επικίνδυνες συνέπειες». «Το Ισραήλ καλεί όλα τα κράτη να κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η αποστολή του στολίσκου και να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες επιζήμιες προκλήσεις», δήλωσε ο Ρον Πρόσορ, ο νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

«Αυτή η πρόκληση, που ξεκίνησε με το πρόσχημα ότι παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, έχει ξεκάθαρο στόχο να εξυπηρετήσει μία εξτρεμιστική πολιτική ατζέντα και ενδέχεται να έχει επικίνδυνες συνέπειες», πρόσθεσε ο Πρόσορ σε επιστολή που απηύθυνε στον ΟΗΕ, με ημερομηνία 21 Ιουνίου.

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει στο νέο αυτό στολίσκο να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον Πρόσορ ο νεός στολίσκος αναμένεται να αναχωρήσει γύρω στις 25 με 26 Ιουνίου.

Εξάλλου στην επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο ισραηλινός πρεσβευτής αναφέρει ότι πολλές από τις ομάδες που συμμετέχουν στο στολίσκο «διατηρούν δεσμούς με εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών και η Χαμάς».

Πριν από ένα χρόνο, εννέα τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν από την επίθεση ισραλινών κομάντο εναντίον του προηγούμενου στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο ΟΗΕ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον επόμενο μήνα την έκθεση του για αυτή την επίθεση.