ΔΙΕΘΝΗ

Εκατοντάδες πρόφυγες στα συροτουρκικά σύνορα υπό το φόβο της βίας

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 12:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκατοντάδες πρόφυγες στα συροτουρκικά σύνορα υπό το φόβο της βίας
Facebook Twitter Whatsapp
Εκατοντάδες σύροι πρόσφυγες καταφθάνουν πανικόβλητοι σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να γλιτώσουν από την κλιμάκωση της βίας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Εκατοντάδες σύροι πρόσφυγες καταφθάνουν πανικόβλητοι σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να γλιτώσουν από την κλιμάκωση της βίας, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. «Τρέχουν πανικόβλητοι. Βλέπουν τι συμβαίνει στα χωριά τους», δήλωσε ένας σύρος πρόσφυγας, αγρότης από την περιοχή Τζισρ αλ-Σούγουρ.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πρόσφυγες φθάνουν κοντά στην περιοχή Γκιουβετσί της Τουρκίας από το χωριό Χιρμπέτ αλ-Τζοζ της Συρίας.

Χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις πόλεις και τα χωριά τους έχουν κατασκηνώσει στη συριακή πλευρά των συνόρων, ενώ πάνω από 10.000 έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Τουρκία τις τελευταίες δυο εβδομάδες και τώρα φιλοξενούνται σε τέσσερις καταυλισμούς.

Ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από άρματα μάχης εισήλθε σήμερα στο Χιρμπέτ αλ-Τζοζ. Στην τουρκική πλευρά των συνόρων, τούρκοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν άρματα μάχης και σύρους στρατιώτες να φθάνουν στα σύνορα. Κάτοικος του χωριού Γκιουβετσί είπε ότι είδε στρατιώτες να φθάνουν σε ένα λόφο σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα. Μια τουρκική σημαία που είχε τοποθετηθεί στο λόφο αυτό λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Τουρκία, η οποία έχει δεχθεί στο έδαφός της χιλιάδες σύρους πρόσφυγες, αντικαταστάθηκε από τη συριακή σημαία.