ΔΙΕΘΝΗ

Αθωώθηκε ο ηγέτης της ολλανδικής άκρας Δεξιάς

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 12:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αθωώθηκε ο ηγέτης της ολλανδικής άκρας Δεξιάς
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ηγέτης της ολλανδικής άκρας δεξιάς Γκερτ Βίλντερς αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Άμστερνταμ για τις κατηγορίες της υποκίνησης φυλετικού και θρησκευτικού μίσους και διακρίσεων.
Ο ηγέτης της ολλανδικής άκρας δεξιάς Γκερτ Βίλντερς αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Άμστερνταμ για τις κατηγορίες της υποκίνησης φυλετικού και θρησκευτικού μίσους και διακρίσεων. «Απαλλάσσεσθε για το σύνολο των κατηγοριών για τις οποίες διωχθήκατε», ανακοίνωσε ο δικαστής Μαρσέλ βαν Οστεν ακολουθώντας την πρόταση της 25ης Μαΐου του εισαγγελέα υπέρ της απαλλαγής του κατηγορουμένου.

Ο ηγέτης του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), το οποίο παρέχει κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνηση του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, κατηγορήθηκε διότι συνέκρινε το κοράνι με το Mein Kampf του Αδόλφου Χίτλερ και διότι κάλεσε τους μουσουλμάνους να συμμορφωθούν με την «κυρίαρχη κουλτούρα» ή να φύγουν (από την Ολλανδία).

Ο ίδιος δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου: «Δεν πρόκειται μόνο για μία μεγάλη νίκη για εμένα τον ίδιο, είναι μία νίκη για την ελευθερία της έκφρασης».

«Όσο ζω θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου. (Η απόφαση αυτή ) σημαίνει ότι η κριτική στο ισλάμ είναι νόμιμη», πρόσθεσε.