ΔΙΕΘΝΗ

Κλίντον: Μειώνουμε τη στρατιωτική βοήθεια προς το Πακιστάν εάν δεν αλλάξει στάση

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 21:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κλίντον: Μειώνουμε τη στρατιωτική βοήθεια προς το Πακιστάν εάν δεν αλλάξει στάση
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι προτίθενται να συνεχίσουν να παρέχουν στο ίδιο επίπεδο στρατιωτική βοήθεια στο Πακιστάν εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι προτίθενται να συνεχίσουν να παρέχουν στο ίδιο επίπεδο στρατιωτική βοήθεια στο Πακιστάν εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στις διμερείς σχέσεις, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. "Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχουμε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να την παρέχουμε στον βαθμό που το κάναμε, αν δεν δούμε να δούμε να γίνονται κάποια βήματα", τόνισε η Κλίντον μιλώντας σε επιτροπή της Γερουσίας.

Δεν διευκρίνισε ποια είναι τα βήματα που η Ουάσινγκτον θέλει να δει, τόνισε όμως ότι είναι καιρός για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πακιστάν να διασφαλίσουν ότι ευθυγραμμίζονται τα συμφέροντα και οι ενέργειές τους.

Η Κλίντον είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον δεν πιστεύει ότι τα ανώτατα επίπεδα της πακιστανικής κυβέρνησης γνώριζαν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν κρυβόταν σε μια πακιστανική πόλη πριν σκοτωθεί εκεί από τις αμερικανικές δυνάμεις τον περασμένο μήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδιναν στο Πακιστάν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια ετησίως κατά τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.