ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ: Κάναμε πολλά σφάλματα στην Αργεντινή

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 23:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ: Κάναμε πολλά σφάλματα στην Αργεντινή
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Μισέλ Καμντεσί, παραδέχθηκε σήμερα μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συμπόσιο στο Μπουένος Αϊρες ότι, ο διεθνής πιστωτικός θεσμός μπορεί να έκανε "πολλές ηλιθιότητες και σφάλματα" στις σχέσεις του με την Αργεντινή, κατά τη δεκαετία του 1990.
Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Μισέλ Καμντεσί, παραδέχθηκε σήμερα μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συμπόσιο στο Μπουένος Αϊρες ότι, ο διεθνής πιστωτικός θεσμός μπορεί να έκανε "πολλές ηλιθιότητες και σφάλματα" στις σχέσεις του με την Αργεντινή, κατά τη δεκαετία του 1990. "Πιθανόν να κάναμε πολλές ηλιθιότητες και σφάλματα, τελικά όμως το πρόβλημα του χρέους διακανονίστηκε, πήρε όμως τούτο τον καιρό του", δήλωσε ο κ. Καμντεσί --θήτευσε στην κορυφή του ΔΝΤ, από το 1987 έως το 2.000.

Μετά το 2006, η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι εξόφλησε το σύνολο του δανεισμού της έναντι του ΔΝΤ.

Αρνείται σήμερα η κυβέρνησή της να δεχθεί σε επίσκεψη αντιπροσωπείες του διεθνούς πιστωτικού οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ φέρει -εν μέρει- ευθύνη γιά τη δραματική τροπή, που έλαβαν οι οικονομικές εξελίξεις, στην Αργεντινή, κατά τη διετία 2001-2002.