ΔΙΕΘΝΗ

Την απελευθέρωση του Μουμπάρακ ζητούν οι υποστηρικτές του

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 19:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Την απελευθέρωση του Μουμπάρακ ζητούν οι υποστηρικτές του
Facebook Twitter Whatsapp
Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας την απελευθέρωση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ κατηγορούμενος για διαφθορά και για τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά την πρόσφατη εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του.
Περίπου 200 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας την απελευθέρωση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ κατηγορούμενος για διαφθορά και για τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά την πρόσφατη εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του. Κρατώντας φωτογραφίες του πρώην ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου, το πλήθος συγκεντρώθηκε στην συνοικία Μοχαντεσίν. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος ο Μουμπάρακ και να οργανωθεί μια τελετή για να τιμήσουν "τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη χώρα" ο πρώην πρόεδρος.

"Μουμπάρακ, η χώρα καταρρέει χωρίς εσένα", φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ πολλοί διερχόμενοι απαντούσαν στα συνθήματά τους με προσβλητικές εκφράσεις.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ νοσηλεύεται από τις 13 Απριλίου στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, καθώς υπέστη καρδιακή κρίση κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του. Η δίκη του, καθώς και αυτή των γιων του, Αλαά και Γκαμάλ, έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου. Εάν κριθεί ένοχος ενδέχεται να του επιβληθεί η θανατική ποινή, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντελ Αζίλ αλ-Γκουίντι.