ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αναζητείται ο νέος Πολ

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 20:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Αναζητείται ο νέος Πολ
Facebook Twitter Whatsapp
Οκτώ χταπόδια συναγωνίζονται, αυτές τις μέρες στη Γερμανία, για να γίνει μια... "σωστή" αντικατάσταση του "μάντη Πολ", ώστε να γίνει μια έγκυρη πρόβλεψη του εναρκτήριου αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών.
Οκτώ χταπόδια συναγωνίζονται, αυτές τις μέρες στη Γερμανία, για να γίνει μια... "σωστή" αντικατάσταση του "μάντη Πολ", ώστε να γίνει μια έγκυρη πρόβλεψη του εναρκτήριου αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά οκτώ μεγάλα ενυδρεία, σε όλη τη Γερμανία, και στο τέλος του θα αποκαλυφθεί ποιο κεφαλόποδο αν βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί, μπορεί να επαναλάβει τα κατορθώματα στη μαντεία του χταποδιού Πάουλ το οποίο απέκτησε διεθνή φήμη, όταν προέβλεψε την έκβαση αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αντρών, πέρυσι στη Νότια Αφρική.

Ο Πολ έφυγε απ τη ζωή, από φυσικά αίτια, πέρυσι τον Οκτώβριο, σχεδόν τριών ετών, μια πολύ μεγάλη ηλικία για το είδος.

Στη Γερμανία, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών ξεκινά μεθαύριο Κυριακή.

Η γερμανική τηλεόραση έχει δείξει σκηνές 'ζωντανού' προγράμματος, με τα χταπόδια "Πάουλα" ή "Πολ ο δεύτερος", τα οποία προσπαθούν να μαντέψουν το αποτέλεσμα του αγώνα Γερμανία-Καναδάς, αποσπώντας μύδια μέσα από δοχεία, που το καθένα είναι περιβεβλημένο με την εθνική σημαία καθεμιάς από τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες.

Όπως συνέβη με τις επιλογές που έκανε πέρυσι ο Πολ, που προσέλκυσαν γρήγορα την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, η πρώτη επιλογή τροφής, που κάνει το χταπόδι, σημαίνει ότι η ομάδα, που η εθνική σημαία της είναι τυλιγμένη γύρω απ το δοχείο, θα κερδίσει.

"Για εμάς, όλα βασίζονται στο χταπόδι Πολ", σχολίασε η Σάντρα Ζμάλζρεντ, η διευθύντρια του Ενυδρείου Θαλάσσιας Ζωής στο Βερολίνο. "Όλοι θυμόμαστε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου των αντρών", πρόσθεσε, "έτσι λοιπόν είχαμε την ιδέα να βρούμε ένα νέο χταπόδι- πρωταθλητή".

Το θηλυκό χταπόδι Οφίρα μαντεύει, μαζί με ακόμα δύο "συμπαίκτες" του, ότι στον κυριακάτικο αγώνα ο νικητής θα είναι η Γερμανία, δύο χταπόδια μαντεύουν ότι ο νικητής του αγώνα θα είναι ο Καναδάς και τέλος, τρία χταπόδια προβλέπουν ότι ο αγώνας αυτός θα λήξει ισόπαλος.

Εξάλλου, στα στοιχήματα που γίνονται στο Λονδίνο αυτόν τον καιρό, απ το πρακτορείο του Ουίλιαμ Χιλ, η Γερμανία κερδίζει --μέχρις ώρας-- το χρηματικό έπαθλο, ως το φαβορί του Κυπέλλου.

Για τη Βραζιλία, τα ποσοστά του στοιχηματισμού διαμορφώνονται, έως τώρα, στο 9 προς 2, ως ομάδας φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, απ' την πλευρά τους, στοιχηματίζονται, πλέον, 6 προς 1.

Όμως ένα μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο στοιχηματισμός για την ομάδα του Καναδά , τα ποσοστά στοιχηματισμού της οποίας διαμορφώθηκαν ήδη στο: 40 προς 1.