ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» της αμερικανικής Βουλής στη συνέχιση του πολέμου στη Λιβύη

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 21:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Όχι» της αμερικανικής Βουλής στη συνέχιση του πολέμου στη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp
Η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, απέρριψε το κείμενο της απόφασης με 295 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά. Οι Αντιπρόσωποι θα πρέπει στη συνέχεια να αποφανθούν επί ενός ψηφίσματος που αποβλέπει στη μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στο πλευρό των συμμάχων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.
Η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, απέρριψε το κείμενο της απόφασης με 295 ψήφους υπέρ έναντι 123 κατά. Οι Αντιπρόσωποι θα πρέπει στη συνέχεια να αποφανθούν επί ενός ψηφίσματος που αποβλέπει στη μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στο πλευρό των συμμάχων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Ο τόνος ανέβηκε αυτήν την εβδομάδα στο Κογκρέσο, όπου πολλοί εκλεγμένοι, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών, είναι έξω φρενών για το ότι ο Πρόεδρος δεν ζήτησε από το Κογκρέσο τη γνώμη του πριν διατάξει τον Μάρτιο τους βομβαρδισμούς ενάντια στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι


 Ο Λευκός Οίκος  από τη μεριά του, δηλώνει "απογοητευμένος" από την απόρριψη σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της απόφασης που επιτρέπει τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Λιβύη, εκφράζοντας τη λύπη του διότι εκπέμπει "ένα συγκεχυμένο μήνυμα" σχετικά με τις προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. "Είμαστε απογοητευμένοι από την ψηφοφορία αυτή, πιστεύουμε ότι δεν είναι η στιγμή να στείλουμε ένα τέτοιο μήνυμα που προκαλεί σύγχυση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One.