ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Χριστόφια - Μπαρόζο στις Βρυξέλλες

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 13:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση Χριστόφια - Μπαρόζο στις Βρυξέλλες
Facebook Twitter Whatsapp
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε χθες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε χθες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας. Ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Μπαρόζο για τις τρέχουσες εξελίξεις στις συνομιλίες για το κυπριακό, ενόψει και της συνάντησης με τον γ.γ. του ΟΗΕ στις 7 Ιουλίου στη Γενεύη.

Ο απεσταλμένος του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες μετέδωσε, επικαλούμενος κυβερνητική πηγή, ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο την παρέμβαση του προς την Άγκυρα για επίτευξη προόδου στο κυπριακό.

Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε στον Κύπριο πρόεδρο ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την τουρκική πλευρά και διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την επιθυμία του στην πολιτική ηγεσία στην Άγκυρα.

Ωστόσο, ο ανταποκριτής της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" στις Βρυξέλλες , επικαλούμενος κοινοτικές πηγές, γράφει ότι υπήρξε παρέμβαση του κ. Μπαρόζο σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη για συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις , προκειμένου να δημιουργηθεί μια "νέα δυναμική" ενόψει της συνάντησης της Γενεύης μεταξύ του γ.γ του ΟΗΕ, του προέδρου Χριστόφια και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Στόχος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα είναι να δημιουργηθεί θετικό κλίμα και να "αξιοποιηθούν ενδεχόμενες συγκλίσεις στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε.από την Κυπριακή Δημοκρατία".