ΔΙΕΘΝΗ

Nόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 14:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη
Facebook Twitter Whatsapp
Η έκτη και πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ που θα επιτρέπει στο εξής τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι η Νέα Υόρκη, καθώς η Γερουσία της ενέκρινε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία με 33 ψήφους υπέρ και 29 κατά.
Η έκτη και πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ που θα επιτρέπει στο εξής τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι η Νέα Υόρκη, καθώς η Γερουσία της ενέκρινε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία με 33 ψήφους υπέρ και 29 κατά. Αφού ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο κυρώσει το νόμο, υπογράφοντας τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θα μπορούν να αρχίσουν να τελούνται μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Ωστόσο, οι θρησκευτικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με θρησκευτικό χαρακτήρα δεν θα είναι υποχρεωμένες από το νόμο να τελούν τέτοιες τελετές.

Η Βουλή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είχε εγκρίνει το τροποποιημένο σχετικό νομοσχέδιο νωρίτερα την Παρασκευή με 82 ψήφους υπέρ και 47 κατά.

Η μάχη που δίνεται σε κάθε Πολιτεία σχετικά με τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου έχει καταστεί αντικείμενο έντονων πολιτικών αντεγκλήσεων εν όψει των προεδρικών εκλογών και αυτών για το Κογκρέσο το 2012.


Πηγή: www.in.gr