ΔΙΕΘΝΗ

Aχμαντινετζάντ: «Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου για να εισβάλουν στη Μ. Ανατολή»

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 14:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aχμαντινετζάντ: «Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου για να εισβάλουν στη Μ. Ανατολή»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατήγγειλε σήμερα τις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι "εκμεταλλεύονται" τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατήγγειλε σήμερα τις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι "εκμεταλλεύονται" τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο Αχμαντινετζάντ παραλλήλισε την "εκμετάλλευση" αυτή με εκείνην του Ολοκαυτώματος. "Αν άνοιγαν τα μαύρα κουτιά της 11ης Σεπτεμβρίου και του Ολοκαυτώματος, τότε ένα μέρος της αλήθειας θα γινόταν γνωστό, όμως οι ΗΠΑ δεν το επιτρέπουν αυτό", υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Ιρανό πρόεδρο, τόσο το Ολοκαύτωμα όσο και οι επιθέσεις του 2001 ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για να ταπεινώσουν τους μουσουλμάνους και ταυτόχρονα να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη, σπέρνοντας τον πανικό στην περιοχή. "Ο τρόπος με τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν την 11η Σεπτεμβρίου μοιάζει πολύ με όσα συνέβησαν με το Ολοκαύτωμα", είπε στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.

Στο παρελθόν ο Αχμαντινετζάντ έχει κατ' επανάληψη εκφράσει αμφιβολίες για το ποιος ευθύνεται για την 11η Σεπτεμβρίου και για το αν έγινε πραγματικά το Ολοκαύτωμα - μάλιστα έχει χαρακτηρίσει τα δύο γεγονότα "μεγάλο ψέμα" και "μύθο" αντίστοιχα.

"Ορισμένοι πιστεύουν ότι στόχος της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν να χαλαρώσουν οι πιέσεις στο σιωνιστικό καθεστώς, να ενταθεί η ανασφάλεια στην περιοχή, να αλλάξει η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και να γεμίσουν οι τσέπες των καπιταλιστών συναίτιων του πολέμου", είπε, αναφερόμενος στις αμερικανικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.