ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία κατά της τρομοκρατίας από Ιράν, Αφγανιστάν και Πακιστάν

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2011, 19:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συμφωνία κατά της τρομοκρατίας από Ιράν, Αφγανιστάν και Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας κατέληξαν το Σάββατο Τεχεράνη, Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ στην ιρανική πρωτεύουσα μετά τριμερείς συνομιλίες. Οι τρεις χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία.
Σε συμφωνία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας κατέληξαν το Σάββατο Τεχεράνη, Καμπούλ και Ισλαμαμπάντ στην ιρανική πρωτεύουσα μετά τριμερείς συνομιλίες. Οι τρεις χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία. Το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν «την τρομοκρατία, τους εξτρεμιστές και τις ξένες επεμβάσεις», σε κοινή ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε μετά τη λήξη της διεθνούς διάσκεψης για την τρομοκρατία που έγινε στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.

«Οι τρεις πλευρές δεσμεύονται να καταβάλουν προσπάθειες για να εξαλείψουν τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και να αποκρούσουν τις ξένες παρεμβάσεις που είναι αντίθετες με το πνεύμα του Ισλάμ, τις ειρηνικές παραδόσεις της περιοχής και τα συμφέροντα των λαών τους» αναφέρουν οι πρόεδροι του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, του Πακιστάν, Ασέφ Αλί Ζαρντάρι και του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι στην ανακοίνωση που υπέγραψαν.