ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 08:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας
Facebook Twitter Whatsapp
Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον πέντε πολίτες στην διάρκεια κηδειών οι οποίες μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ ʼσαντ και επιδρομές σε κατοικίες όπου σημειώνονται διαδηλώσεις, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον πέντε πολίτες στην διάρκεια κηδειών οι οποίες μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ ʼσαντ και επιδρομές σε κατοικίες όπου σημειώνονται διαδηλώσεις, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Κίσουα, 15 χλμ. νότια της Δαμασκού, στην διάρκεια των κηδειών πολλών διαδηλωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή. ʼλλοι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια ερευνών και συλλήψεων σπίτι-σπίτι στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού και στην πόλη Κουσέιρ, δυτικά της πόλης Χομς, κοντά στην μεθόριο με τον Λίβανο.

«Στις περιοχές αυτές σημειώνονται μεγεθυνόμενες διαδηλώσεις και το καθεστώς χρησιμοποιεί βία για να αποτρέψει την εξάπλωσή τους», δήλωσε ο Ράμι ʼμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.