ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αντιφατικές πληροφορίες για την υγεία του προέδρου Τσάβες

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 08:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενεζουέλα: Αντιφατικές πληροφορίες για την υγεία του προέδρου Τσάβες
Facebook Twitter Whatsapp
Η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες έγινε το αντικείμενο αντιφατικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων.
Η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες έγινε το αντικείμενο αντιφατικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε ανήσυχος σε μια τηλεοπτική συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο για την υγεία του προέδρου, που απουσιάζει από τη χώρα του επί σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Η μάχη που δίνει ο πρόεδρος Τσάβες για την υγεία του είναι η μάχη των μαχών, η μάχη για τη ζωή και το άμεσο μέλλον της πατρίδας μας», είπε ο Μαδούρο. «Αυτό είναι όλο που μπορούμε να πούμε στο λαό αυτή τη στιγμή».

Η ισπανόφωνη εφημερίδα El Nuevo Herald, η οποία εκδίδεται στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ανέφερε το Σάββατο, επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, πως ο Τσάβες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Κρίσιμη, όχι στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά κρίσιμη, μια περίπλοκη κατάσταση», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα μια πηγή των αμερικάνικων υπηρεσιών πληροφοριών σχολιάζοντας την κατάσταση της υγείας του Τσάβες.

Ο 56χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πριν από δύο εβδομάδες στην Κούβα όπου αναρρώνει. Σύμφωνα με επίσημες πηγές η εγχείριση έγινε για να αντιμετωπιστεί ένα απόστημα στην πύελο.