ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αποφυλακίστηκε ο κινέζος διαφωνών Χου Ζία

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 10:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κίνα: Αποφυλακίστηκε ο κινέζος διαφωνών Χου Ζία
Facebook Twitter Whatsapp
Την αποφυλάκιση του κινέζου διαφωνούντα Χου Ζία ανακοίνωσε σήμερα η σύζυγός του, σύμφωνα με την οποία, ο Χου Ζία συναντήθηκε με την οικογένειά του τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής (τοπική ώρα) ύστερα από τρισήμιση χρόνια παραμονής στις φυλακές έχοντας καταδικαστεί για «ανατρεπτική δράση», με αφορμή δηλώσεις του που είχαν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο και συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στον ξένο Τύπο.
Την αποφυλάκιση του κινέζου διαφωνούντα Χου Ζία ανακοίνωσε σήμερα η σύζυγός του, σύμφωνα με την οποία, ο Χου Ζία συναντήθηκε με την οικογένειά του τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής (τοπική ώρα) ύστερα από τρισήμιση χρόνια παραμονής στις φυλακές έχοντας καταδικαστεί για «ανατρεπτική δράση», με αφορμή δηλώσεις του που είχαν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο και συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στον ξένο Τύπο. Ο Χου καταδικάστηκε το 2008, επειδή έκανε δηλώσεις κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και ορισμένοι υποστηρικτές του θεωρούσαν ότι τον περασμένο χρόνο θα βραβευόταν με το Νομπέλ Ειρήνης, το οποίο τελικά απονεμήθηκε στον επίσης φυλακισμένο κινέζο διαφωνούντα, Λιου Σιαομπό.

«Είναι και πάλι σπίτι του με τους γονείς του και εμένα,» δήλωσε σε σύντομη τηλεφωνική της συνέντευξη στο Ρόιτερς η σύζυγός του, Ζενγκ Τζινγκιάν.

«Δεν ξέρω αν αργότερα θα μπορεί να μιλήσει. Προς το παρόν, θέλω να είναι τα πάντα ειρηνικά. Ανησυχώ ότι οι συνεντεύξεις σε αυτό το στάδιο μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Ζητώ την κατανόησή σας,» είπε η ίδια.