ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Παραιτήθηκε η Σιλβάνα Κοχ-Μερίν από την επιτροπή έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 10:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανία: Παραιτήθηκε η Σιλβάνα Κοχ-Μερίν από την επιτροπή έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Facebook Twitter Whatsapp
Η γερμανίδα ευρωβουλευτής Σιλβάνα Κοχ-Μερίν, το διδακτορικό δίπλωμα της οποίας ανακλήθηκε στις αρχές του μήνα καθώς διαπιστώθηκε ότι σε μεγάλο βαθμό είναι προϊόν λογοκλοπής, παραιτήθηκε από την ερευνητική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.
Η γερμανίδα ευρωβουλευτής Σιλβάνα Κοχ-Μερίν, το διδακτορικό δίπλωμα της οποίας ανακλήθηκε στις αρχές του μήνα καθώς διαπιστώθηκε ότι σε μεγάλο βαθμό είναι προϊόν λογοκλοπής, παραιτήθηκε από την ερευνητική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της. Η Σιλβάνα Κοχ-Μερίν δεχόταν ισχυρές πιέσεις από την ισχυρή ένωση γερμανικών επιστημονικών οργανώσεων να παραιτηθεί από την επιτροπή αυτή καθώς όπως υποστηρίζει, η λογοκλοπή επιστημονικών ακαδημαϊκών εργασιών θίγει το κύρος της γερμανικής επιστήμης και έρευνας.

«Η Σιλβάνα Κοχ-Μερίν λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το μήνυμα της ένωσης γερμανικών επιστημονικών οργανώσεων και θα εργαστεί σε μια άλλη», τόνισε ο εκπρόσωπός της.

Η Κοχ-Μερίν έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από την ηγεσία του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.