ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Τρεις τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων και κοπτών

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 10:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αίγυπτος: Τρεις τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων και κοπτών
Facebook Twitter Whatsapp
Τρεις αιγύπτιοι τραυματίστηκαν χθες σε συμπλοκές ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς σε χωριό στην περιοχή Σοχάγκ, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.
Τρεις αιγύπτιοι τραυματίστηκαν χθες σε συμπλοκές ανάμεσα σε μουσουλμάνους και χριστιανούς σε χωριό στην περιοχή Σοχάγκ, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA. Δύο μουσουλμάνοι και ένας κόπτης (χριστιανός της Αιγύπτου) τραυματίστηκαν στις συμπλοκές που ξέσπασαν όταν κυκλοφόρησε «μια φήμη περί της κατασκευής από έναν εργάτη εκκλησίας στο χωριό χωρίς άδεια», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η φήμη αυτή υπήρξε αφορμή για επεισόδια, στην διάρκεια των οποίων ο εργάτης κι ένας αδελφός του άνοιξαν πυρ στον αέρα. Μουσουλμάνοι άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον τριών σπιτιών κοπτών που κατοικούν στο χωριό Αουλάντ Χάλαφ, περιλαμβανομένου αυτού του εργάτη.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρενέβησαν για να ηρεμήσει η κατάσταση. . . Υπήρξαν συλλήψεις και η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας εντάθηκε» για να αποτραπούν νέες συμπλοκές, σύμφωνα με το MENA.

Στην Αίγυπτο σημειώνεται τους τελευταίους μήνες μια αναζωπύρωση των θρησκευτικών εντάσεων. Τον Μάιο, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στη συνοικία Ιμπάμπα του Καΐρου σε συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και κοπτών όταν μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες υποστηρίζοντας ότι κρατείτο όμηρος μια χριστιανή που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ.

Οι κόπτες, που αποτελούν το 6-10% του πληθυσμού της Αιγύπτου κατά εκτιμήσεις, λένε ότι υφίστανται διακρίσεις και έχουν γίνει αρκετές φορές στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.