ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση από την Τζολί για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 15:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έκκληση από την Τζολί για τους πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp
Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την αραβική προσφυγική κρίση, υποστηρίζει η ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Μάλτας.
Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την αραβική προσφυγική κρίση, υποστηρίζει η ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Μάλτας. «Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Οι άνθρωποι τρέχουν για να σωθούν. Όλοι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα, και να τα κάνουν καλύτερα» είπε η Τζολί, μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times.

Η ηθοποιός συναντήθηκε και μίλησε με πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα κράτησης της Μάλτας. Η ίδια μένει προσωρινά στο νησί μαζί με το σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, ο οποίος γυρίζει στη Μάλτα τη νέα του ταινία.

Καθώς πολλοί ηγέτες χωρών που συνορεύουν με τις δοκιμαζόμενες αραβικές χώρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον αριθμό των προσφύγων, η Τζολί ζήτησε από τους πολιτικούς να επιλέγουν πιο προσεκτικά τις εκφράσεις τους.

«Οι άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν είναι οι πρόσφυγες, τα παιδιά που σκοτώνονται και όχι οι χώρες που αναρωτιούνται πόσους θα πρέπει να παραλάβουν -αυτές δεν είναι θύματα. Στη Λαμπεντούζα οι Αρχές θα πρέπει να περηφανεύονται, επειδή σώζουν αυτούς τους καλούς ανθρώπους. Γιατί να επικεντρώνονται στα αρνητικά;» είπε χαρακτηριστικά.