ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Δεν θα μεταβιβαστεί η εξουσία όσο ο πρόεδρος Σάλεχ νοσηλεύεται

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 17:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υεμένη: Δεν θα μεταβιβαστεί η εξουσία όσο ο πρόεδρος Σάλεχ νοσηλεύεται
Facebook Twitter Whatsapp
Ο υφυπουργός Πληροφοριών της Υεμένης, Άμπντο αλ-Τζανάντι, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο μεταβίβασης της εξουσίας, όπως ζητά η αντιπολίτευση, για όσο διάστημα ο πρόεδρος της χώρας, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ριάντ.
Ο υφυπουργός Πληροφοριών της Υεμένης, Άμπντο αλ-Τζανάντι, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο μεταβίβασης της εξουσίας, όπως ζητά η αντιπολίτευση, για όσο διάστημα ο πρόεδρος της χώρας, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ριάντ. "Οι ηθικές αρχές μας δεν μας επιτρέπουν να συζητούμε τη μεταβίβαση της εξουσίας ενόσω ο πρόεδρος είναι κλινήρης", είπε ο Τζανάντι.

Μετά την εισαγωγή του, στις 4 Ιουνίου, στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ριάντ, λόγω των εγκαυμάτων που υπέστη από την επίθεση στο προεδρικό μέγαρο της Σαναά, ο Σάλεχ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως ενώ δεν έχει εκδοθεί και κανένα ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάστασή του.

Νωρίτερα σήμερα πάντως ο εκπρόσωπός του, Άχμεντ αλ-Σούφι, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος θα εμφανιστεί στους δημοσιογράφους μέσα στις επόμενες 48 ώρες. "Ο πρόεδρος θα ευμφανιστεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες παρά τους φόβους που εκφράζονται ότι τα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα του θα αποτελούσαν εμπόδιο και η εμφάνισή του δεν θα είναι αυτή που αναμένουν τα μέσα ενημέρωσης" σημειώνεται στην ανακοίνωση του αλ-Σούφι.

Ο Τζανάντι από την πλευρά του είπε ότι η κατάσταση του Σάλεχ είναι "καλή" αλλά το πότε θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο επαφίεται στους γιατρούς να το αποφασίσουν.