ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρές ταραχές στην Υεμένη

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 21:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιματηρές ταραχές στην Υεμένη
Facebook Twitter Whatsapp
Δύο στρατιώτες και επτά ένοπλοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά από επίθεση που εκδηλώθηκε σε στρατιωτική βάση στη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, στη Νότια Υεμένη, η οποία θεωρείται προπύργιο της αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και ο στρατός.
Δύο στρατιώτες και επτά ένοπλοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά από επίθεση που εκδηλώθηκε σε στρατιωτική βάση στη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, στη Νότια Υεμένη, η οποία θεωρείται προπύργιο της αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και ο στρατός. Η στρατιωτική βάση έχει επανειλημμένως δεχτεί επίθεση από τότε που ένοπλοι, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται "Αντάρτες της Σαρίας" (του Ισλαμικού Νόμου) ανέλαβαν τον έλεγχο της Ζιντζιμπάρ, στις 29 Μαϊου.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι σκοτώθηκαν έξι ένοπλοι. "Τα πτώματα έξι ενόπλων ενταφιάστηκαν σε κοιμητήριο βορείως της πόλης," είπε, επικαλούμενος μάρτυρες.

Ιατρική πηγή στο χωριό Τζαάρ, κοντά στη Ζιντζιμπάρ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο τραυματισμένοι ένοπλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο- ο ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του κι ο άλλος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.