ΔΙΕΘΝΗ

Tepco: Γενική συνέλευση των μετόχων την Τρίτη

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 10:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tepco: Γενική συνέλευση των μετόχων την Τρίτη
Facebook Twitter Whatsapp
Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Tepco, διαχειρήστριας του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη σε ατμόσφαιρα μεγάλης έντασης. «Η οργή μου για την Tepco είναι πάνω από κάθε λέξη, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε μια από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της εταιρείας.
Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Tepco, διαχειρήστριας του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη σε ατμόσφαιρα μεγάλης έντασης. «Η οργή μου για την Tepco είναι πάνω από κάθε λέξη, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε μια από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει φτάσει το 85% από το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου από το τσουνάμι που προκλήθηκε λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη χώρα.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα αναπτυχθούν γύρω από το μεγάλο ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση, εξαιτίας των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει κάτοικοι της περιοχής της Φουκουσίμα και ακτιβιστές κατά των πυρηνικών.

«Η οργή μου για την Tepco είναι πάνω από κάθε λέξη, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε μια από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της εταιρείας.

Τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι καταστράφηκαν από το τσουνάμι προκαλώντας το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα των τελευταίων 25 χρόνων. Η Tepco θα πρέπει να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις στους 85.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κοντά στο εργοστάσιο, αλλά και στους αγρότες και στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Στο μεταξύ, περίπου το 70% των Ιαπώνων πιστεύουν ότι τα μέτρα πυρηνικής ασφάλειας δεν είναι επαρκή ώστε να επιτρέψουν την επαναλειτουργία των αντιδραστήρων άλλων πυρηνικών εργοστασίων, οι οποίοι υποβάλλονται σε έλεγχο ρουτίνας, προκύπτει από δημοσκόπηση της εφημερίδας Nikkei που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επίσης το 47% (+5% από αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Μάιο) τάσσεται υπέρ της μείωσης του αριθμού των πυρηνικών εργοστασίων.

Τριάντα πέντε από τους 54 πυρηνικούς αντιδραστήρες, για εμπορικούς σκοπούς, στην Ιαπωνία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Όλοι υποβάλλονται σε ελέγχους, αλλά και αυτοί στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αφού οι τοπικές αρχές δεν έχουν δώσει το πράσινο φως, φοβούμενες τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.