ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης άρχισαν δεκαήμερη πυραυλική άσκηση

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 10:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης άρχισαν δεκαήμερη πυραυλική άσκηση
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ξεκίνησαν σήμερα μία δεκαήμερη πυραυλική άσκηση για να «διατηρήσουν την ετοιμότητά τους κατά των πληγμάτων του εχθρού,» μία έμμεση αναφορά σε επιθέσεις τις οποίες οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν αποκλείσει ότι θα πραγματοποιήσουν για να εμποδίσουν το Ιράν από την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ξεκίνησαν σήμερα μία δεκαήμερη πυραυλική άσκηση για να «διατηρήσουν την ετοιμότητά τους κατά των πληγμάτων του εχθρού,» μία έμμεση αναφορά σε επιθέσεις τις οποίες οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν αποκλείσει ότι θα πραγματοποιήσουν για να εμποδίσουν το Ιράν από την κατασκευή πυρηνικών όπλων. «Οι πολεμικές ασκήσεις, με τον κωδικό 'Μέγας Προφήτης 6', περιλαμβάνουν την δοκιμή πυραύλων μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς,» δήλωσε στην εφημερίδα Sharq ο διοικητής Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της αεροδιαστημικής μονάδας επίλεκτων δυνάμεων.

Ο ίδιος είπε ότι τα γυμνάσια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε ξηρά και θάλασσα, αποτελούν ένα «ειρήνης και φιλίας προς τις χώρες της περιοχής» και πρόσθεσε ότι δεν συνιστούν απειλή για κανέναν.

Το Ιράν, μία σιϊτική, ως επί το πλείστον, μουσουλμανική χώρα έχει απειλήσει ότι θα απαντήσει σε όποια επίθεση τυχόν δεχτεί πλήττοντας αμερικανικών συμφερόντων στόχο στην περιοχή και στο Ισραήλ και ότι θα κλείσει τα σημαντικά για τα πετρελαιοφόρα πλοία Στενά του Χορμούζ.