ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος-μυστήριο στενού φίλου του Ντέιβιντ Κάμερον

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 11:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θάνατος-μυστήριο στενού φίλου του Ντέιβιντ Κάμερον
Facebook Twitter Whatsapp
Ένας αξιωματούχος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε νεκρός στο μουσικό φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι στη νοτιοδυτική Αγγλία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο ιδρυτής του φεστιβάλ Μάικλ Ίβις.
Ένας αξιωματούχος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε νεκρός στο μουσικό φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι στη νοτιοδυτική Αγγλία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο ιδρυτής του φεστιβάλ Μάικλ Ίβις. Ο Κάμερον δήλωσε για τον Κρίστοφερ Σέιλ, πρόεδρο της Επιτροπής Συντηρητικών στην εκλογική περιφέρεια του ίδιου του πρωθυπουργού, το δυτικό Οξφορντσάιρ: "Η Σαμ (σύζυγος του Κάμερον) και εγώ είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα της είδησης (για τον θάνατο) του Κρίστοφερ".

"Ήταν πολύ καλός φίλος και παρείχε μεγάλη στήριξη την τελευταία δεκαετία στο δυτικό Οξφορντσάιρ. Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου χαθηκε ξαφνικά", αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του.

Ο Σέιλ βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής μέσα σε μία φορητή τουαλέτα στον χώρο πίσω από τη σκηνή, όπου βρίσκονται τα υψηλού επιπέδου καταλύματα, κοντά στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Ο επιθεωρητής Κρις Μόργκαν της αστυνομίας του Ειβον και Σόμερσετ δήλωσε ότι οι αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου του Σέιλ, που προς το παρόν χαρακτηρίζεται "ανεξήγητος".

Χθες Κυριακή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί νεκροψία - νεκροτομή.

Πάντως, αστυνομικές πηγές δηλώνουν ότι, για την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία.