ΔΙΕΘΝΗ

Στο Βελιγράδι τον Ιούλιο η Κοινοβουλευτική Συνεδρίαση του ΟΑΣΕ

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο Βελιγράδι τον Ιούλιο η Κοινοβουλευτική Συνεδρίαση του ΟΑΣΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η 20η Ετήσια Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

Η 20η Ετήσια Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου στο Βελιγράδι. Περισσότερα από 250 μέλη Κοινοβουλίων από 50 χώρες αναμένεται να συναντηθούν στη σερβική πρωτεύουσα και να συζητήσουν το θέμα «Ενδυνάμωση της Αποτελεσματικότητας και της Ικανότητας του ΟΑΣΕ- Μία νέα αρχή μετά τη Σύνοδο της Αστανά".

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα κηρύξουν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Πέτρος Ευθυμίου και η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς.

Στο Βελιγράδι θα συνεδριάσουν οι επιτροπές του ΟΑΣΕ για την πολιτική, την ασφάλεια, την οικονομία, τις επιστήμες και το περιβάλλον και τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν περισσότερες από 24 αποφάσεις που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την αντιμετώπιση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking), τη διαχείριση κρίσεων από καταστροφές, την πυρηνική ενέργεια και άλλα ζητήματα.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την εκλογή αξιωματούχων και την υιοθέτηση της Διακήρυξης του Βελιγραδίου.