ΔΙΕΘΝΗ

OHE: Μειώνεται κατά 50% η παροχή τροφίμων σε Αφγανούς πολίτες

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 17:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
OHE: Μειώνεται κατά 50% η παροχή τροφίμων σε Αφγανούς πολίτες
Facebook Twitter Whatsapp
H παροχή τροφίμων σε εκατομμύρια Αφγανούς πολίτες θα μειωθεί στο μισό λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.
H παροχή τροφίμων σε εκατομμύρια Αφγανούς πολίτες θα μειωθεί στο μισό λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσε ότι τώρα αναγκαστικά θα εστιάσει την προσοχή του και την παροχή των λίγων αποθεματικών του σε τρόφιμα «για να βοηθήσει τους πλέον ευπαθείς πολίτες σε περιοχές με υψηλότατη ανάγκη παροχής τροφίμων».

Το Αφγανιστάν, μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο που έχει πληγεί από πολέμους δεκάδων χρόνων, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα σε τρόφιμα. Η έλλειψη χρηματοδότησης στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα θα το αναγκάσει να προσφέρει τρόφιμα φέτος μόλις σε 3,8 εκατομμύρια πένητες Αφγανούς και όχι στα 7 εκατομμύρια που προσέφερε έως τώρα.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Αφγανούς ότι εργαζόμαστε σκληρά για να αυξήσουμε τα ποσά που χρειάζονται για τις προμήθειες τροφίμων ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας όπως και στο παρελθόν» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής για το Αφγανιστάν του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Μπράντλεϊ Γκέραντ.