ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Αποχωρεί από την Εθνική Επιτροπή το Ενάχντα

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 19:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τυνησία:  Αποχωρεί από την Εθνική Επιτροπή το Ενάχντα
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος του ισλαμιστικού κινήματος της Τυνησίας Ενάχντα, Ρασίντ Γανούσι, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του κόμματός του από την Εθνική Επιτροπή για την πολιτική μεταρρύθμιση που έχει επιφορτισθεί να συντάξει το σχέδιο του νέου Συντάγματος στην μετά -Μπεν Άλι εποχή.
Ο πρόεδρος του ισλαμιστικού κινήματος της Τυνησίας Ενάχντα, Ρασίντ Γανούσι, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του κόμματός του από την Εθνική Επιτροπή για την πολιτική μεταρρύθμιση που έχει επιφορτισθεί να συντάξει το σχέδιο του νέου Συντάγματος στην μετά -Μπεν Άλι εποχή. "Το κίνημα Ενάχντα είναι υποχρεωμένο να αποχωρήσει οριστικά από την επιτροπή", την οποία ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να "προωθήσουν τους δικούς τους στόχους", δήλωσε ο κ. Γανούσι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι η επιτροπή πιστεύεται ότι έχει μία λαϊκή νομιμοποίηση, ενώ δεν την έχει.

"Ποιοι είστε εσείς που θέλετε να ορίσετε τους βασικούς νόμους για το λαό;" πρόσθεσε ο ηγέτης του Ενάχντα.

Το ισλαμιστικό κίνημα της Τυνησίας είχε ανακοινώσει και τον προηγούμενο μήνα την αποχώρησή του από την επιτροπή λόγω του μη καθορισμού οριστικής ημερομηνίας για την τέλεση των γενικών εκλογών αλλά μετά από την συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών επέστρεψε.