ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος για διαφθορά ο πρώην κυβερνήτης του Ιλινόις

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 23:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένοχος για διαφθορά ο πρώην κυβερνήτης του Ιλινόις
Facebook Twitter Whatsapp
Δικαστήριο του Σικάγο καταδίκασε σήμερα τον Δημοκρατικό πρώην κυβερνήτη του Ιλινόις Ροντ Μπλαγκόγεβιτς για τις 17 από τις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για διαφθορά, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας ότι προσπάθησε να ανταλλάξει προς ίδιον όφελος την έδρα στη Γερουσία που κατείχε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.
Δικαστήριο του Σικάγο καταδίκασε σήμερα τον Δημοκρατικό πρώην κυβερνήτη του Ιλινόις Ροντ Μπλαγκόγεβιτς για τις 17 από τις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για διαφθορά, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας ότι προσπάθησε να ανταλλάξει προς ίδιον όφελος την έδρα στη Γερουσία που κατείχε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπλαγκόγεβιτς, πρώην κυβερνήτης του Ιλινόις, ο οποίος καθαιρέθηκε το 2009, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εξασφάλισης προσωπικού οφέλους και πόρων για προεκλογικές εκστρατείες με αντάλλαγμα το διορισμό ενός Γερουσιαστή, ο οποίος θα καταλάμβανε τη θέση που έμεινε κενή μετά την εκλογή του Ομπάμα στην προεδρία το 2008.

 Αυτή ήταν η δεύτερη δίκη του Μπλαγκόγεβιτς, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης σήμερα για ψευδή μαρτυρία σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους κατά την πρώτη του δίκη τον περασμένο Αύγουστο.