ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης του Αφγανιστάν

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 09:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης του Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν παραιτήθηκε και διέφυγε στις ΗΠΑ, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του, λόγω της έρευνας που διενεργούσε για διαφθορά υψηλά ιστάμενων προσώπων στη χώρα.
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν παραιτήθηκε και διέφυγε στις ΗΠΑ, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του, λόγω της έρευνας που διενεργούσε για διαφθορά υψηλά ιστάμενων προσώπων στη χώρα. Ο Αμπντούλ Καντίρ Φιτράτ προχώρησε σε αυτήν την αποκάλυψη, στη διάρκεια ταξιδιού του στις ΗΠΑ, όπου έχει μόνιμη κατοικία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν δήλωσε ότι φοβάται την πολιτική παρέμβαση στην έρευνα που διεξάγεται σχετικά με την παρ' ολίγον κατάρρευση της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, της Kabul Bank.
«Η ζωή μου βρίσκεται σε απόλυτο κίνδυνο, ειδικά μετά την ομιλία μου στο κοινοβούλιο, κατά την οποία εξέθεσα ορισμένα πρόσωπα που ευθύνονται για την κρίση στην Kabul Bank» δήλωσε στο BBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιτράτ έχει βρει καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο στα περίχωρα της πόλης Ουάσινγκτον, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, αρνούμενος κατηγορηματικά να επιστρέψει στο Αφγανιστάν.Πηγή: in.gr