ΔΙΕΘΝΗ

Ανθρωπιστικό πρόβλημα με εκατοντάδες χιλιάδες Σομαλούς πρόσφυγες

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 09:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανθρωπιστικό πρόβλημα με εκατοντάδες χιλιάδες Σομαλούς πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αιματηρές συγκρούσεις και η ξηρασία που πλήττει τη Σομαλία έχουν αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους να περάσουν τη μεθόριο και να καταφύγουν στην Κένυα, ενώ σύμφωνα με Μη Κυβερνητικό Οργάνωση το ανθρωπιστικό πρόβλημα επιτείνεται το τελευταίο έτος.
Οι αιματηρές συγκρούσεις και η ξηρασία που πλήττει τη Σομαλία έχουν αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους να περάσουν τη μεθόριο και να καταφύγουν στην Κένυα, ενώ σύμφωνα με Μη Κυβερνητικό Οργάνωση το ανθρωπιστικό πρόβλημα επιτείνεται το τελευταίο έτος. Σήμερα οι τρεις καταυλισμοί της Νταντάαμπ στα ΒΑ της Κένυας έχουν εξελιχθεί σε μία πόλη, παρέχοντας υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης σε πάνω από 350.000 σομαλούς πρόσφυγες.

Το πρόβλημα εντείνεται κάθε ημέρα που περνάει, καθώς η ΜΚΟ «Σώστε τα Παιδιά» αναφέρει ότι καθημερινά περίπου 1.300 άνθρωποι – τουλάχιστον 800 παιδιά συγκαταλέγονται σε αυτούς – καταφτάνουν εξαντλημένοι στη Νταντάαμπ, με τις αφίξεις να έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, μερικές οικογένειες κάνουν πάνω από μήνα για να φτάσουν στον καταυλισμό, με τα παιδιά να είναι εξαντλημένα, υποσιτισμένα και να υποφέρουν από αφυδάτωση.