ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Δεν θα δεχθεί τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 12:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τεχεράνη: Δεν θα δεχθεί τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Facebook Twitter Whatsapp
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει την επίσκεψη στη χώρα του νεοδιορισθέντος ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν.
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει την επίσκεψη στη χώρα του νεοδιορισθέντος ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν. «Στο παρελθόν συνεργαστήκαμε με άλλους απεσταλμένους του ΟΗΕ, αλλά όσον αφορά την περίπτωση αυτή, ο διορισμός ήταν μια πολιτική πράξη που αγνόησε όλους τους κανονισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ.

«Για το λόγο αυτό η επίσκεψη αυτή δεν είναι αποδεκτή», τόνισε.

Ο 'Αχμεντ Σαχίντ πρώην υπουργός Εξωτερικών των Μαλδίβων, είναι ο πρώτος απεσταλμένος του ΟΗΕ, που έχει το ρόλο του εισηγητή, στο Ιράν από τότε που ανήλθε στην εξουσία το πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, το 2005.

Σύμφωνα με την Τεχεράνη ο διορισμός του Σαχίντ είναι πολιτική πράξη που υπαγορεύτηκε από τις ΗΠΑ.

Αλλά και η Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ιρανικού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε ανεπιθύμητο στη χώρα τον Σαχίντ. Η επιτροπή τόνισε ότι ο ΟΗΕ πρέπει πρώτα να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και το Ισραήλ πριν κατακρίνει το Ιράν.