ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: O νέος υπουργός Αμυνας κατά των «στρατιωτικών» περικοπών

Δημοσίευση 1 Ιουλίου 2011, 09:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: O νέος υπουργός Αμυνας κατά των «στρατιωτικών» περικοπών
Facebook Twitter Whatsapp
Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δεν θα επιτρέψει ο αμερικανικός στρατός να γίνει σκιά του εαυτού του εξαιτίας των περικοπών στο προϋπολογισμό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Νταγκ Γουίλσον.
Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δεν θα επιτρέψει ο αμερικανικός στρατός να γίνει σκιά του εαυτού του εξαιτίας των περικοπών στο προϋπολογισμό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Νταγκ Γουίλσον. «Πιστεύει πως είναι ένα ανύπαρκτο δίλημμα η επιλογή ανάμεσα στην ευθύνη για τον προϋπολογισμό και στην εθνική ασφάλεια», τόνισε ο Γουίλσον χθες Πέμπτη, παραμονή της ορκωμοσίας του Πανέτα, μέχρι τώρα διευθυντού της CIA.

Ο προϋπολογισμός για τις αμυντικές δαπάνες που το 2012 θα φτάσει τα 671 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 118 προορίζονται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για τον Πανέτα.

«Γνωρίζει πως πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, αλλά έχει πει και θα το επαναλάβει ότι δεν θα επιτρέψει ο αμερικανός στρατός να γίνει σκιά του εαυτού του, κάτω από την ηγεσία του», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Πανέτα «είναι αποφασισμένος να πετύχει και να εκπληρώσει τους στόχους της Αμερικής» στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, κατέληξε.