ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ένας στρατιώτης νεκρός σε μάχες με κούρδους αντάρτες

Δημοσίευση 2 Ιουλίου 2011, 12:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τουρκία: Ένας στρατιώτης νεκρός σε μάχες με κούρδους αντάρτες
Facebook Twitter Whatsapp
Ενας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μάχες με κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ενας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μάχες με κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η συμπλοκή σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή κοντά στα ιρακινά σύνορα, στην επαρχία Χακάρι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο διευκρινίζοντας ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στην περιοχή.

Το ΡΚΚ, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και πολλές χώρες, διαθέτει στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ τα οποία χρησιμοποιεί ως ορμητήρια για τις επιχειρήσεις του στην νοτιο-ανατολική Ανατολία που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Στον ένοπλο αγώνα του ΡΚΚ για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξή του το 1984, σύμφωνα με τον στρατό.