ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Ο πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα θα επιστρέψει τη «σωστή στιγμή»

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2011, 13:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ταϊλάνδη: Ο πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα θα επιστρέψει τη «σωστή στιγμή»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο εξόριστος πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα, η αδελφή του οποίου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι η νικήτρια των εκλογών, δήλωσε ότι θα περιμένει τη σωστή στιγμή για να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη από το Ντουμπάι, όπου ζει.
Ο εξόριστος πρώην πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα, η αδελφή του οποίου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι η νικήτρια των εκλογών, δήλωσε ότι θα περιμένει τη σωστή στιγμή για να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη από το Ντουμπάι, όπου ζει. «Θέλω να γυρίσω πίσω στην Ταϊλάνδη αλλά θα περιμένω για τη σωστή στιγμή» ανέφερε, σημειώνοντας ότι δεν έχει ανάγκη να γυρίσει σύντομα, καθώς δε θέλει να προκαλέσει προβλήματα με την επιστροφή του.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TPBS στο Ντουμπάι, ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε «όλα τα κόμματα» να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζω ότι όλα τα κόμματα θα σεβαστούν την απόφαση του λαού, ειδάλλως η χώρας μας δεν μπορεί να επιτύχει την ειρήνη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το Πουέα Τάι, της προεκλογικής εκστρατείας του οποίου ηγήθηκε η αδελφή του Τακσίν Σιναουάτρα, η 44χρονη επιχειρηματίας Γινγκλούκ Σιναουάτρα, φέρεται να λαμβάνει 313 έδρες στην 500μελή βουλή έναντι 152 του Δημοκρατικού Κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα.

«Μία δύσκολη δουλειά την περιμένει. Αρχικά, πρέπει να επιτύχει τη συμφιλίωση που είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη. Και δευτερευόντως, πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία και τη γραφειοκρατία, οι οποίες καταστράφηκαν τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Τακσίν Σιναουάτρα.