ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ο Αιγύπτιος Ναμπίλ αλ-Άράμπι

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2011, 20:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου ο Αιγύπτιος Ναμπίλ αλ-Άράμπι
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης Ναμπίλ αλ-Άραμπι ανέλαβε από σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του ως νέος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου στη θέση του συμπατριώτη του Αμρ Μούσα ο οποίος ήταν επικεφαλής του οργανισμού αυτού επί μία δεκαετία.
Ο Αιγύπτιος διπλωμάτης Ναμπίλ αλ-Άραμπι ανέλαβε από σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του ως νέος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου στη θέση του συμπατριώτη του Αμρ Μούσα ο οποίος ήταν επικεφαλής του οργανισμού αυτού επί μία δεκαετία. Ο αλ-Άραμπι επελέγη στις 15 Μαΐου ως διάδοχος του Μούσα η θητεία του οποίου έληγε και φέρεται ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Αιγύπτου στις επόμενες εκλογές.

Ο 75χρονος αλ-Άραμπι, πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ και ειδικός στο διεθνές δίκαιο, είχε εργαστεί το 2001 στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Το 1978-9, ως νέος διπλωμάτης, είχε συμμετάσχει στην αιγυπτιακή αντιπροσωπεία που διαπραγματεύτηκε την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ. Μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, στις 11 Φεβρουαρίου, ανέλαβε επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος εδρεύει στο Κάιρο και έχει 22 μέλη.