ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Δαμασκό

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 12:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Δαμασκό
Facebook Twitter Whatsapp
Δυο σύροι πολίτες σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες επενέβησαν για να διαλύσουν διαδήλωση στο Χαζάρ Ασουάντ της επαρχίας της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Δυο σύροι πολίτες σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες επενέβησαν για να διαλύσουν διαδήλωση στο Χαζάρ Ασουάντ της επαρχίας της Δαμασκού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Εξάλλου, οχτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης τα ξημερώματα στην επαρχία Ιντλέμπ, στα σύνορα με την Τουρκία.

«Ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση τα ξημερώματα στο χωριό Χας ενώ στρατεύματα έφθασαν κοντά στο χωριό Κφαρ Νουμπέλ. Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της γειτονικής περιοχής Κφαρ Ρομά. 'Αρματα μάχης εισήλθαν στην πόλη Μααρέτ αλ-Νουμάν (βορειοδυτική Συρία), την οποία σφυροκόπησαν», τόνισαν έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με ακτιβιστές οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν συλλήψεις στο χωριό Νασίμπ της επαρχίας Ντεράα στη νότια Συρία.